Αρχαία Μεσσήνη: Υποβολή συμμετοχών για το “9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος”

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με τίτλο «9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος. Αρχαία Μεσσήνη 2020» που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης από 5 έως 14 Μαΐου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ενέκρινε με απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας), δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι η ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά.

Δικαίωμα συμμετοχής στο φεστιβάλ έχουν οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι θεατρικές ομάδες σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικότερα των νεανικών ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων πανεπιστημίων, κολλεγίων, θεατρικών σχολείων, ινστιτούτων και συλλόγων της Ελλάδας και άλλων χωρών του εξωτερικού. Κάθε θεατρική ομάδα, που θα απαρτίζεται αποκλειστικά από μαθητές ή σπουδαστές αντιστοίχως, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 25 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών εκπαιδευτικών). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να αποστείλουν το υλικό που απαιτείται προς αξιολόγηση. Οι θεατρικές ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ θα πρέπει να συμπληρώσουν 3 σχετικά έντυπα (αίτηση συμμετοχής, βασικές πληροφορίες για το έργο, βεβαίωση) τα οποία μπορούν να τα κατεβάσουν από τους ιστότοπους: ancientmessenefestival.blogspot.gr ή ancientmessenefestival.messini.gr. Οι ομάδες οι οποίες θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος