Στα 27 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ξεπεράσει το φετινό τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και ο οποίο θα περιλαμβάνει έργα αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και αντιπλημμυρικά έργα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Θανάσης Βασιλόπουλος πρόσφατα υπογράφηκαν ακόμα δύο δανειακές συμβάσεις με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την υλοποίηση σημαντικών έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Η πρώτη σύμβαση οικονομικού αντικειμένου 3.000.000,00 € αφορά έργα ύδρευσης. Πιο συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν δυο έργα:
Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 500.000,00€ αφορά την αντικατάσταση του υπάρχοντος αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές του Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, καθώς και την αντικατάσταση 2 πεπαλαιωμένων αντλιών. «Για το έργο αυτό έχουμε οριστικό μειοδότη και μετά την υπογραφή της δανειακή σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τις επόμενες μέρες θα υπογράψουμε την σύμβαση ανάθεσης», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.
Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 2.500.000,00€ αφορά την πόλη της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες και χυτοσιδηρούς με αγωγούς ΡΕ τρίτης γενιάς. Σύμφωνα με το Δήμαρχο «Για το έργο αυτό έχουμε προσωρινό μειοδότη και στο επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ θα αναδείξουμε τον οριστικό μειοδότη. Εκτιμούμε ότι εντός του επόμενου μήνα θα υπογράψουμε τη σύμβαση και για αυτό το έργο».
Η δεύτερη σύμβαση οικονομικού αντικειμένου 2.751.510,88 € αφορά έργα αποχέτευσης. Πιο συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν δυο έργα:
Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 2.450.000,00€ αφορά την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στους οικισμούς Θουρίας, Λεϊκων, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων, στο οποίο θα συμμετέχει οικονομικά και η ΔΕΥΑΚ.
Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 250.000,00€ για το δίκτυο και 70.000,00€ για τον Βιολογικό Καθαρισμό αφορά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου του οικισμού της Άνω Βέργας, με την ταυτόχρονη εγκατάσταση compact μονάδας επεξεργασίας λυμάτων.
Και τα δυο έργα έχουν προκηρυχθεί και οι διαγωνισμοί ολοκληρώνονται εντός του Φεβρουαρίου.
Τέλος, χθες υπεγράφη το έργο που αφορά στην Προμήθεια & εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος /τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, προϋπολογισμού 1.760.514€ με το ΦΠΑ.
Το έργο προβλέπει την εγκατάσταση συστημάτων τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού του εξωτερικού υδραγωγείου και ελέγχου των διαρροών και της ποιότητας νερού στο εσωτερικό δίκτυο του Καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας.

 

 

Μοιράσου το άρθρο: