Σε παραπληροφόρηση και σε στρεβλά δημοσιεύματα, απέδωσε τα περί κλεισίματος του στρατοπέδου της Καλαμάτας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

«Κανένα επί της ουσίας θέμα δεν υπάρχει, δεν κλείνει το στρατόπεδο» διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Καλαμάτας ο κ. Καμμένος , σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας πριν λίγη ώρα στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο κ. Νίκας.
Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας μας είπε: «Το στρατόπεδο της Καλαμάτας είναι δύο πράγματα: Το πρώτο και το μείζον είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης, το στρατόπεδο «Γιαννιτσά» στο οποίο δεν αλλάζει τίποτα, δεν μεταβάλλεται τίποτα. Οι σειρές των νεοσυλλέκτων θα συνεχίζουν να έρχονται. Ποτέ δεν είπε κανένας ότι θα πάψει να λειτουργεί το κέντρο εκπαίδευσης.
Εκτός από το Κέντρο εκπαίδευσης όμως υπάρχει και το στρατόπεδο Παπαφλέσσα το οποία είναι η φύλαξη του στρατοπέδου και έχει κάποιους αξιωματικούς , οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστοι. Ο υπουργός είπε ότι στο παρελθόν γίνονταν ρουσφέτια και στο στρατόπεδο αυτό στη φύλαξη, υπηρετούσαν πολλοί περισσότεροι απ όσοι έπρεπε και θα περιοριστούν στον απολύτως αναγκαίο αριθμό. Κανένας δεν είπε ότι θα καταργηθεί το στρατόπεδο, μου είπε ο κ. υπουργός και απέδωσε τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε παραπληροφόρηση. Μου επιβεβαίωσε επίσης ότι η 120 ΠΕΑ θα αναβαθμιστεί σε κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης που θα σημάνει πολλά ευεργετήματα για την περιοχή»

Μοιράσου το άρθρο: