Ένα ευρύ εγκληματικό δίκτυο –όπως χαρακτηρίζεται από την αστυνομία- που άπλωνε τα δίχτυα του σε Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία και κατηγορείται πως διακινούσε μεγάλες ποσότητες χασίς που καλλιεργούνταν στον Ταΰγετο, εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο των εκτεταμένων ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δεκατριών μελών του δικτύου και συνελήφθησαν δέκα από αυτά σε ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (13.7.2020) σε περιοχές της Αττικής, Κορινθίας και Μεσσηνίας. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, των Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων και Μεσσήνης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, και με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Μεσσηνίας και Αργολίδας.

Συνελήφθησαν οχτώ Έλληνες ηλικίας από 35 έως 61 ετών και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 41 σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τα ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και εκρηκτικά, που περιλαμβάνει ακόμη έναν 46χρονο επίσης Έλληνα που φέρεται και αυτός ως μέλος του δικτύου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει, επιπλέον, δύο Έλληνες ηλικίας 53 και 57 ετών που βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε φυλακές.

Το δίκτυο που αποτελούνταν σύμφωνα με πληροφορίες από δυο οργανώσεις ουσιαστικά, φέρεται να διακινούσε ποσότητες χασίς οι οποίες προέρχονταν από την καλλιέργεια φυτειών κάνναβης σε ορεινό όγκο του Ταϋγέτου αλλά και ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων, σε περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας

Κατά τη διάρκεια της, ευρείας κλίμακας, επιχείρησης, διενεργήθηκαν παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, ζυγαριές ακριβείας, όπλα και χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός, για ναρκωτικά, διότι σε έρευνα που έγινε σε οικία του, στο Λουράκι Κορινθίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -5 – δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -80- εκατοστών και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Μοιράσου το άρθρο: