Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Μεσσήνης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Πρόκειται για το έργο: «Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Μεσσήνης», για το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη η εγκατάσταση του εργολάβου, παρουσία του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Αθανασόπουλου, των αντιδημάρχων Δημήτρη Καλοφωλιά και Μπάμπη Μακρή, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 744.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν στην κατασκευή ελαστικού τάπητα (ταρτάν) για την αναβάθμιση των αγωνισμάτων στίβου και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με 6 διαδρομές, στην τοποθέτηση 400 καθισμάτων στις εξέδρες και στον ηλεκτροφωτισμό του σταδίου για την παράταση των ωρών λειτουργίας του.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος τόνισε: «Οι εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο, θα αποδώσουν σύντομα προς χρήση ένα σημαντικό αθλητικό έργο με αναβαθμισμένες παροχές για την άθληση των δημοτών μας. Η λειτουργικότητα του ανακαινισμένου Δημοτικού Σταδίου θα ενισχύσει τον μαζικό αθλητισμό αλλά και τον αθλητικό τουρισμό και θα προσελκύσει άτομα όλων των ηλικιών να γυμναστούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του. Παράλληλα, κρίθηκε αναγκαίο να γίνει μια παρέμβαση αντικατάστασης υποστρώματος και χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο παρουσίαζε προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια και δεν είχε γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση. Για τον λόγο αυτό ξεκινούν άμεσα εργασίες υλοποίησης και αυτής της παρέμβασης, προκειμένου να παραδοθεί ταυτόχρονα με το υπόλοιπο έργο και ένας άρτιος αγωνιστικός χώρος ποδοσφαίρου. Οι παρεμβάσεις αυτές, συνδυαστικά με άλλες που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται ευρύτερα στον Δήμο μας, θα βελτιώσουν τη συνολική εικόνα των αθλητικών μας εγκαταστάσεων».

Μοιράσου το άρθρο: