Τέσσερα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο ενώ βάσει και των χθεσινών ανακοινώσεων στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου επιβεβαιώθηκαν 7 κρούσματα σε Κορινθία και Λακωνία, 3 στην Αργολίδα και κανένα στην Αρκαδία.

Παράλληλα στην κλινική Covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας, αυτή την ώρα νοσηλεύονται 8 συνολικά ασθενείς ενώ στη ΜΕΘ Covid συνεχίζουν να βρίσκονται διασωληνωμένοι 2 ασθενείς. Ένας ηλικιωμένος με υποκείμενα νοσήματα διασωληνώθηκε τις τελευταίες ώρες ενώ σε κανονική ΜΕΘ του νοσοκομείου διεκομίσθη η ηλικιώμενη από τη Λακωνία καθώς οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει αρνητικοποιηθεί από τον ιό.

Στο μεταξύ δυσχέρειες στην πλατφόρμα του εμβολιασμού για τους ιδιώτες γιατρούς που άνοιξε χθες διαπίστωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Δημήτρης Τζωρτζίνης. Ο κ.Τζωρτζίνης σημείωσε πως οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας έμαθαν για την πλατφόρμα από τις ειδήσεις και δεν υπήρξε ιδιαίτερη ενημέρωση από το υπουργείο και υπενθύμισε πως από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν αποσταλεί στοιχεία και συγκεκριμένες λίστες απ’ όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους με γιατρούς που επιθυμούν να εμβολιαστούν χωρίς να έχει γίνει κάτι μέχρι τη χθεσινή ενεργοποίηση.
Δήλωσε πάντως «ικανοποιημένος» από τους εμβολιασμούς των υγειονομικών στις δομές υγείας της Μεσσηνίας τις προηγούμενες ημέρες και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το επόμενα διάστημα θα εμβολιαστούν πολλοί περισσότεροι ώστε να θωρακιστεί πλήρως ο κλάδος που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης.

Μοιράσου το άρθρο: