Για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο των χωριών του δήμου Καλαμάτας στον Ταΰγετο, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο βουλευτής Μεσσηνίας, πρώην υπουργός και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Παίρνοντας ως αφορμή την παραδοχή, από τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, πως τα έργα στα χωριά του Ταϋγέτου έχουν παγωσει λόγω μη πληρωμής δύο λογαριασμών του αναδόχου (το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) ο κ.Χαρίτσης τόνισε πως τα χωριά της Καλαμάτας από τον χειμώνα του 2019 βρίσκονται εδώ και μήνες σε μια ιδιότυπη καραντίνα λόγω των εκτεταμένων ζημιών στο οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Διευκρίνισε πως από το 2018 στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 6 εκατομμυρίων ευρώ (3 εκατ. ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας για παρεμβάσεις στο εσωτερικό δίκτυο των ορεινών χωριών και άλλα 3 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για παρεμβάσεις στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης για την αντιμετώπιση των καθιζήσεων) και σημείωσε πως η τακτική της διακοπής των χρηματοδοτήσεων προϋπήρχε της πανδημίας καθώς είναι ενταγμένη στην πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για πάγωμα όλων των μεγάλων και μικρών έργων υποδομής, που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θεωρώ αδιανόητο αλλά και εγκληματικό να διακόπτονται έργα που αφορούν στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης και επικοινωνίας των κατοίκων των δυσπρόσιτων ορεινών χωριών του Ταϋγέτου, ειδικά αυτήν την δύσκολη περίοδο εν μέσω υγειονομικής κρίσης, καθώς ακόμη και η μετακίνηση αυτών προς νοσοκομειακές μονάδες του νομού μας για φροντίδα καθίστανται απαγορευτικές, λόγω της μη πρόσβασης νοσοκομειακών οχημάτων στους κατεστραμμένους δρόμους που συνδέουν τα χωριά με την πόλη της Καλαμάτας», υπογράμμισε στο σταθμό μας ο βουλευτής Μεσσηνίας.

Μοιράσου το άρθρο: