Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο «Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στις Τοπικές & Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού 990.000, έργο που είναι ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης που παρουσιάζουν μεγάλες διαρροές και με μεγάλη συχνότητα ζημιών στις Τοπικές & Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας και σύμφωνα με την μελέτη, θα αντικατασταθούν αγωγοί στην Δ.Κ. Βέργας, στις Τ.Κ. Μ. Μαντίνειας, Σπερχογείας και Ασπροχώματος (διατομών Φ90 έως Φ160 συνολικού μήκους 13.605 μέτρων, μαζί με τις παροχές που συνδέονται τα αντίστοιχα ακίνητα). Επίσης πρόκειται να τοποθετηθούν 12 πυροσβεστικοί κρουνοί.
Η εργολαβία έχει ξεκινήσει και γίνονται εργασίες στη Μικρή Μαντινεία, στην 1η Επαρχιακή Οδό, στο τμήμα «Καλαμάτα – Βέργα», ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν εργασίες και στις περιοχές της Σπερχογείας και του Αντικαλάμου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου έργου καθώς και την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις έγκαιρα κι όσο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα μετακινήσεων, ώστε να υπάρξει η δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία για κατοίκους και επισκέπτες.

Μοιράσου το άρθρο: