Ένα μόλις κρούσμα covid ανακοίνωσε για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα βελτιώνεται συνεχώς και η εικόνα στην κλινική Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της διοίκησης του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, αυτή τη στιγμή στην κλινική βρίσκονται μόλις 7 ασθενείς ενώ 3 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στη ΜΕΘ.

Την ίδια στιγμή όμως μια μικρή ανησυχία προκαλούν τα 15 κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Λακωνία, μεταξύ αυτών και 6 μέλη του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου της Σπάρτης. Όπως ανακοίνωσε η διοικήτρια του νοσοκομείου της Λακωνικής πρωτεύουσας Εύη Παπαγεωργίου ξεκίνησαν μαζικά τεστ στο προσωπικό και ήδη απολυμάνθηκαν οι χώροι του ιδρύματος ενώ από Παρασκευή, αναστέλλονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων, πλην των επειγόντων περιστατικών, για τα οποία θα τηρούνται αυστηρά μέτρα.

Συνεχίζονται από μονάδες του ΕΟΔΥ οι έλεγχοι για τυχόν μολύνσεις από Covid στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύλου-Νέστορος μετά και τα 5 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί στο χωριό Κουκουνάρα τις ημέρες της πρωτοχρονιάς.
Έτσι λοιπόν, τις επόμενες ημέρες η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στα δημοτικά καταστήματα Πύλου, Χώρας, Κορυφασίου, Βλαχόπουλου, Ίκλαινας, Παπουλάιων και Γλυφάδας προκειμένου να διενεργηθεί εκεί, δωρεάν έλεγχος με rapid tests σε όποιον πολίτη επιθυμεί.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα tests διενεργούνται στο δημαρχείο της Πύλου (μέχρι τις 11.30 σε δημοτικούς υπαλλήλους και από τις 11.30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα σε πολίτες). Αύριο Τετάρτη, στα κοινοτικά ιατρεία Ίκλαινας (9.30-10.30), Γλυφάδας (10.30-12.00), Παπουλαίων (12.30-13.30) και Βλαχόπουλου (από τις 13.50 το μεσημέρι).
Την Πέμπτη στο κοινοτικό ιατρείο Κορυφασίου (9.00-10.30) και στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας, δίπλα στο δημαρχείο (από τις 11.00 έως τις 16.00)

Μοιράσου το άρθρο: