Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αποδέκτες και υπουργούς, απέστειλαν επαγγελματίες μέλη 15 συλλόγων και φορέων του Δήμου Μεσσήνης, δηλώνοντας αγανακτισμένοι από την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή του Δήμου Μεσσήνης και προτείνοντας σειρά μέτρων προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να αντιμετωπιστεί το κοινωνικό αυτό πρόβλημα.

Στα μέτρα που προτείνονται περιλαμβάνεται: η υποχρεωτική εκπαίδευση των Ρομά, η ευρεση εργασίας αλλά και διασύνδεση των επιδομάτων τους με την τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους τους.

Συγκεκριμένα οι επαγγελματίες της Μεσσήνης ζητούν:

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:
Την άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου εντονότερης αστυνόμευσης, την επιπλέον στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα για την λειτουργία της, αλλά και την εξάρθρωση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων, όπως και την καταπολέμηση του παραεμπορίου, σε όλες του τις εκφάνσεις.

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης:
Την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα με τις ανάλογες ποινές που θα λειτουργούν ως αποτροπή όλων των παραπάνω εγκληματικών και παραβατικών συμπεριφορών.

Από το Υπουργείο Παιδείας:
Την εκπόνηση και εφαρμογή ενός σχεδίου για υποχρεωτική εκπαίδευση των Ρομά.

Από το Υπουργείο Εργασίας:
Την εκπόνηση και εφαρμογή ενός σχεδίου εύρεσης εργασίας και κοινωνικής ένταξης σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Από το Υπουργείο Οικονομικών:
Σε συνεργασία με τα παραπάνω Υπουργεία, τη διασύνδεση με κλίμακες έως και μόνιμης απώλειας των επιδομάτων και όλων των οικονομικών ευεργετημάτων, με κριτήρια την τήρηση της νομιμότητας, την υποχρεωτική εκπαίδευση και την εύρεση εργασίας, καθώς δεν είναι δυνατόν να επιβραβεύουμε την παραβατικότητα και οι νομοταγείς πολίτες να πληρώνουν φόρους για αυτή την επιβράβευση.

Η επιστολή υπογράφεται από το Σωματείο πρατηριούχων υγρών καυσίμων Μεσσηνίας «Ο Αριστομένης», τον Μεταφορικό τουριστικό Συνεταιρισμό ραδιοταξί ιδιοκτητών Μεσσήνης ΣΥΝ.ΠΕ., τον Σύλλογο γυναικών, το Σωματείο εθελοντών Μεσσήνης, τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 3ου δημοτικού σχολίου Μεσσήνης, τον Σύλλογο «Η χαρά του Παιδιού», το «Θεατρικό εργαστήρι Μεσσήνης», τον Γ.Π.Σ. Πάμισος, τον
Ολυμπιακό Ανάληψης, τον Γυμναστικό σύλλογο Μεσσήνης, τον Σύλλογο αθλούμενων Μεσσήνης, τον Αθλητικό σύλλογο «Αριστόδημος», τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι φίλοι της Μεσσήνης», τον Πολιτιστικό & εξωραϊστικό σύλλογο Πιπερίτσας και τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης.

Μοιράσου το άρθρο: