Καθαρά, ύστερα από παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με τη συνδρομή μηχανημάτων και προσωπικού και του Δήμου Μεσσήνης, είναι τα ρέματα Τζάνε, Βελίκα και Βαρυμπόμπη της περιοχής, τα οποία επανειλημμένα έχουν δημιουργήσει προβλήματα υπερχείλισης κατά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά στοιχεία ανακοινώθηκαν σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και με ευρεία συμμετοχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, διαβεβαίωσε πως οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα με την επικαιροποίηση του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών «Δάρδανος» της Πολιτικής Προστασίας, για την άμεση διαχείριση συνεπειών πλημμυρικών φαινομένων.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε, επίσης, ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα οχήματα του Δήμου, για άμεσες παρεμβάσεις εάν χρειαστεί, και υπογράμμισε πως απαιτείται προσοχή από τους πολίτες ώστε να μην απορρίπτουν κλαδιά και μπάζα σε ρέματα -επειδή σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης τα φερτά υλικά θα φράξουν τη ροή του νερού και θα προκληθούν πλημμύρες. Όπως είπε ο κ. Αθανασόπουλος, άμεσα θα ελεγχθούν πιθανά σημεία που έχουν μπαζωθεί από το καλοκαίρι, ενώ από τον δήμο υπάρχει συγκεκριμένη καταγραφή επικίνδυνων σημείων, τα οποία θα πρέπει προληπτικά να επιβλέπονται στη διάρκεια του φετινού χειμώνα.

Μοιράσου το άρθρο: