Με συνεχές ωράριο, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, εκτός Σαββατοκύριακου, λειτουργούν από σήμερα Παρασκευή τα φαρμακεία στη Μεσσηνία.

Όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, τα φαρμακεία έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, τροποποιούν το ωράριο εργασίας τους ως εξής: Συνεχές από Δευτέρα έως και Παρασκευή 9 π.μ.- 5 μ.μ. Το ωράριο είναι δεσμευτικό για όλα τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και αφορά τόσο τα φαρμακεία του Δήμου Καλαμάτας, όσο και τα φαρμακεία των άλλων δήμων αλλά και τα μονοεδρικά. Το νέο ωράριο θα αποσταλεί στον αρμόδιο περιφερειάρχη προκειμένου να εκδώσει τη σχετική απόφαση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σωτήρη Αργυρόπουλο που μίλησε στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, “υιοθετείται ένα ωράριο ώστε να έχουμε συγκεντρωμένες τις ώρες λειτουργίας προς ελαχιστοποίηση τόσο των δικών μας μετακινήσεων αλλά και των επισκέψεων του κοινού, με ένα ωράριο που θα είναι πλήρως κατανοητό από τους πολίτες. Αυξάνουμε τις αντοχές του φαρμακευτικού κόσμου ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει τις υπηρεσίες του ως κέντρο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας”. Επιπλέον ο κ.Αργυρόπουλος διαβεβαίωσε ότι “φροντίζουμε για τη λειτουργία των φαρμακείων μας με καλύτερες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας για εμάς και τους εργαζομένους μας. Διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος θέτει τον καθένα από εμάς προ των ευθυνών του απέναντι στον εαυτό του, τους υπαλλήλους του και το κοινό.”

Μοιράσου το άρθρο: