Συντομότερα από το προβλεπόμενο και χωρίς να δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα με πολύωρες διακοπές στην υδροδότηση ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής η επισκευή της σοβαρής βλάβης που είχε εντοπιστεί στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης Φ600 από το Πήδημα στην Καλαμάτα, στην περιοχή του Αντικαλάμου και σε βάθος τριών μέτρων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, Γιώργος Φάββας, αναφέρθηκε στις διαδικασίες επισκευής -κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες- που εκτελέστηκαν από το εργολαβικό συνεργείο το οποίο είναι συμβεβλημένο με τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και ολοκληρώθηκαν στη συνέχεια από τον Σύνδεσμο και την ΔΕΥΑΚ. Η επισκευή ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής και σταδιακά επανήλθε η πληρότητα ύδατος στις δεξαμενές και αποκαταστάθηκε η υδροδότηση.

Όπως είπε ο κ. Φάββας, την τρέχουσα εβδομάδα θα προγραμματιστεί μια νέα παρέμβαση στον αγωγό ώστε να αντιμετωπιστεί μια μικρότερη διαρροή που εντοπίστηκε, χωρίς, όμως, να χρειαστεί να διακοπεί η υδροδότηση. Ωστόσο, διευκρίνισε πως ο αγωγός είναι παλιός δημιουργεί αρκετά συχνά μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, τα οποία πρόκειται οριστικά και αποτελεσματικά να αντιμετωπιστούν με την ολοκλήρωση του σπουδαίου έργου της κατασκευής του αγωγού ύδρευσης Φ800 από τις πηγές του Πηδήματος στην Καλαμάτα. Πρόκειται για εν εξελίξει έργο χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο πρόσφατα υπογράφηκε στην Καλαμάτα παρουσία του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου. Μάλιστα -όπως έχει επισημανθεί- το συγκεκριμένο έργο δε θα λύσει προβλήματα μόνο στον ευρύτερο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και τον δήμο Μεσσήνης, αλλά προοπτικά θα υδροδοτήσει επαρκώς και τα χωριά του δήμου Δυτικής Μάνης που διαχρονικά αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας.

Μοιράσου το άρθρο: