Στο σχέδιο ανάπτυξης για τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας το επόμενο διάστημα και μέχρι το φθινόπωρο, αναφέρεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο διοικητής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νομού μας, Γιώργος Μπέζος.

Οι δράσεις θα κατευθυνθούν σε δύο επίπεδα: Αφενός στο κομμάτι του covid 19 και αφετέρου στη συνέχιση και ολοκλήρωση έργων που έχουν δρομολογηθεί, τα οποία όμως έχουν “παγώσει” λόγω του κορονοϊού.
“Δεν επιτρέπεται να πάει ούτε μια μέρα χαμένη”, επισημαίνει ο Γιώργος Μπέζος, απαριθμώντας τα έργα που πρέπει το επόμενο διάστημα είτε να ενταχθούν είτε να προχωρήσουν και στα δύο νοσοκομεία του Νομού.

Ο 1ος άξονας θα πρέπει να αφορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αποτελεί προϊόν διαλόγου μ΄ όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους και θα προσδιορίζει με σαφήνεια το ρόλο του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του covid-19. Ανάλογα λοιπόν με το πώς εφεξής προσδιορίζεται αυτός ο ρόλος (δλδ εάν παραμένει ο ίδιος ή κάποιος άλλος), θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, μια σειρά καλά μελετημένων κινήσεων προετοιμασίας, επιπρόσθετων παρεμβάσεων και κυρίως ενίσχυση ιατρικού προσωπικού έτσι ώστε να είμαστε από Φθινόπωρο σε πολύ καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας.

Ο 2ος άξονας περιλαμβάνει την ένταξη και ολοκλήρωση όλων εκείνων των έργων που είχε δρομολογήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου και που λόγω Κορωναιού είχαν “παγώσει”. Πολύ κωδικοποιημένα αυτά έχουν ως εξής:
1. Ένταξη στο ΠΕΠ Πελ/σου του ορόφου 1.000τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική με προϋπολογισμό 3.600.000€. H πρόταση για ένταξη θα υποβληθεί μέχρι τις 20 Μαΐου.
2. Ένταξη στο ΠΕΠ Πελ/σου της πρότασης για προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής για τις Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας Κυπαρισσίας, προϋπολογισμού 200.000€. Η πρόταση υποβάλλεται την ερχόμενη εβδομάδα
3. Ένταξη στο ΠΕΠ Πελ/σου της πρότασης για την ανάπτυξη και παροχή παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών από ειδική επιστημονική ομάδα. Η πρόταση υποβάλλεται μέχρι τις 20 Μαΐου.
4. Ένταξη στο ΠΕΠ Πελ/σου της πρότασης για την ανάπτυξη υπηρεσιών Κινητής Μονάδας κατ οίκον νοσηλείας. Η πρόταση υποβάλλεται μέχρι της 20 Μαΐου.
5. Δημοπράτηση των 15 υποέργων που συμπεριλαμβάνονται στην ενταγμένη πράξη ενεργειακής αναβάθμισης στο πρόγραμμα ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ, οδηγώντας το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην ενεργειακή κλάση Β+, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000€. Από τον Ιούνιο μήνα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί.
6. Ολοκλήρωση του έργου της προμήθειας σύγχρονου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης, προϋολογισμού 450.000€. Η σύμβαση έχει υπογραφεί και τέλη Ιουνίου γίνεται η εγκατάσταση.
7. Ολοκλήρωση της προμήθειας 100 νέων ηλεκτρικών κλινών μέχρι τέλη Ιουλίου, συνολικού προϋπολογισμού 470.000€. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται.
8. Ολοκλήρωση της ανακαίνισης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας και της Ψυχιατρικής Κλινικής μέσω της δωρεάς της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ ύψους 100.000€.Μέχρι τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.
9. Ολοκλήρωση της μόνωσης και εγκατάσταση ηλιοθερμικού πεδίου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Μέχρι τέλη Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί.
10. Ανακατασκευή του χώρου των πλυντηρίων-στεγνωτηρίων και προμήθεια νέου εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ολοκλήρωση μέχρι τέλη Μαΐου.
11. Ολοκλήρωση της μόνωσης και προμήθεια εξοπλισμού ψύξης-θέρμανσης στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας. Ολοκλήρωση του έργου μέσα στο καλοκαίρι.

Μοιράσου το άρθρο: