Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει ο νέος γύρος της διανομής επισιτιστικής βοήθειας και για τις περίπου 6.500 οικογένειες που είναι για τη Μεσσηνία, οι ωφελούμενες του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων), κάτι που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αντιστοιχεί σε 15.000 άτομα.

Χθες στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των χωρικών αντιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας, Αργολίδας και Λακωνίας με τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της περιφερειακής αρχής. Μετά από αυτή, στο Δοικητήριο της Καλαμάτας, υπήρξε συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου με τη διευθύντρια Υγείας Κατερίνα Σπέντζουρα και την ειδική συνεργάτιδα Βούλα Παπαδοπούλου ώστε να προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες και να εξιδεικευτεί ο τρόπος υλοποίησης του προγράμματος, με κύριο χαρακτηριστικό αυτή την περίοδο, τη διανομή της βοήθειας κατ΄οίκον. Στην όλη διαδικασία, θα συμμετέχει διοικητικό προσωπικό υπηρεσιών με μειωμένο έργο λόγω της κατάστασης καθώς και εργαζόμενοι που θα προσληφθούν με τετράμηνες συμβάσεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Καλαμάτας αναπτύσσει συνεχώς τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του και μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, καθημερινά στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» εξυπηρετούνται 50-55 συμπολίτες μας και προσφέρονται επίσης σε καθημερινή βάση, 80 γεύματα. Στο Δήμο οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ ανέρχονται σε 4.172. Επίσης σημειώνεται ότι ο Δήμος καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες με 20 υπαλλήλους από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές και προγράμματα που λειτουργεί, ενώ προς εξυπηρέτηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» έχουν διατεθεί τρία οχήματα.

Μοιράσου το άρθρο: