Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει στη Μεσσηνία η δεύτερη φάση της εμβολιαστικής διαδικασίας που θα απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνω των 85 ετών.

Ήδη έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός των ραντεβού που κλείνονται είτε διαδικτυακά με τους κωδικούς του Taxis Net, ή μέσω φαρμακείων και Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. Στη Μεσσηνία -σύμφωνα με τον σχεδιασμό- οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας (επί της οδού Πλάτωνος) και στα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Στο μεταξύ, μετά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση του νοσοκομείου της Καλαμάτας για την πρώτη φάση του εμβολιασμού που εξελίχθηκε την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε μόνο υγειονομικούς υπαλλήλους, η διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη, μίλησε στην ΕΡΤ Καλαμάτας. Όπως ανέφερε, συνολικά στα δύο εμβολιαστικά κέντρα της νοσηλευτικής μονάδας της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν 460 εμβολιασμοί τόσο στο προσωπικό του Νοσοκομείου όσο και στο προσωπικό των λοιπών υγειονομικών δομών του νομού, με την ποσοστιαία αναλογία να είναι 75% στους γιατρούς και 50% μεταξύ των νοσηλευτών. Βάσει αυτών των στοιχείων εξέφρασε την ικανοποίησή της από την συνολική ανταπόκριση και την αισιοδοξία της για τη συνέχεια.

Τρία νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ενώ παραμένει η ανησυχία στον νομό της Λακωνίας, στον οποίο τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται αύξηση των νέων κρουσμάτων, με 21 κρούσματα να επιβεβαιώνονται χθες και να προστίθενται στις 15 λοιμώξεις που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα -μεταξύ αυτών και 6 κρούσματα σε υγειονομικούς υπαλλήλους στο νοσοκομείο της Σπάρτης. Στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σχετικά σταθερή, με 9 κρούσματα να ανακοινώνονται το τελευταίο 24ωρο στην Κορινθία, 4 στην Αργολίδα και ένα στην Αρκαδία.

Στην κλινική Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 8 ασθενείς με κορονοϊό, και δύο ασθενείς εξακολουθούν να είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του Ιδρύματος.

Μοιράσου το άρθρο: