Μ’ ένα ξεχωριστό εργαστήρι σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο της παραλίας, συνεχίζεται το 22ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Το δίωρο αυτό εργαστήρι, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την περίφημη ομάδα Candoco Dance Company και τους Megan Armishaw και Toke Broni Strandby.

Η συγκεκριμένη ομάδα, ιδρύθηκε το 1991 και αποτελείται από χορευτές με ή χωρίς αναπηρία. Μέσα από τις τεχνικές του σύγχρονου χορού και με στοιχεία από τα έργα Beheld (του Alexander Whitely) και Notturnino (του Thomas Hauert), τα μέλη της ομάδας οδηγούν τους συμμετέχοντες να εκφραστούν δημιουργικά. Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα που έχουν κάποια μορφής αναπηρία ή δεν αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, από 18 ετών και πάνω. Απαραίτητη (και μόνη) προϋπόθεση, να αγαπάνε το χορό και την κίνηση!

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, στο «Στούντιο» του Μεγάρου Χορού με την «εγκατάσταση» της ομάδας της εμβληματικής φυσιογνωμίας του βρετανικού χορού Siobhan Davies: «The Running Tongue» και την προβολή της ταινίας της μεγάλης χορογράφου και του γνωστού κινηματογραφιστή David Hinton: «All This Can Happen», στη βεράντα του Μεγάρου στις 10μ.μ. Εμπνευσμένη από τη νουβέλα του Ρόμπερτ Βάλζερ «Ο περίπατος» (1917), η ταινία περιγράφει τι συμβαίνει στο κεφάλι ενός συγγραφέα ενώ κάνει τον περίπατό του και αποτελεί ένα στοχασμό για την καθημερινότητα, και συμπυκνώνει τις κοινές καλλιτεχνικές αναζητήσεις των δύο δημιουργών.

Μοιράσου το άρθρο: