Οι Γαλάζιες Σημαίες για το 2017 αναρτήθηκαν ήδη στις 4 παραλίες του Δήμου Καλαμάτας, που βραβεύτηκαν στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος. Πρόκειται για δύο στην Ανατολική Παραλία, στην Ανάσταση και στο τέρμα Ναυαρίνου και άλλες δύο στο Αλμυρό της Βέργας και στη Μικρή Μαντίνεια.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΛΑΜΑΤΑΣ, παρατήρησε ότι οι Γαλάζιες Σημαίες πιστοποιούν ότι οι παραλίες είναι πεντακάθαρες και οργανωμένες. Επεσήμανε ότι σε όλο το μήκος της παραλίας του δήμου, από τη Δυτική της Καλαμάτας έως τη Μικρή Μαντίνεια, υπάρχουν οι απαιτούμενες προδιαγραφές για βράβευση με Γαλάζια Σημαία. Σημείωσε ότι η Γαλάζια Σημαία είναι αναγνωρίσιμο σύμβολο από τους ξένους επισκέπτες και τόνισε πως οι δύο από τις Σημαίες βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό της Καλαμάτας, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι στη θάλασσα, στον αστικό ιστό της πόλης, υπάρχει η δυνατότητα ποιοτικής κολύμβησης.

Παράλληλα στις αρχες της εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της ακτής από τη Μικρή Μαντίνεια, το «Πανελλήνιο» έως τη Δυτική Παραλία από συνεργεία του δήμου στο πλαίσιο της δράσης «Καθαρές Θάλασσες», που διοργανώνεται από το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Μοιράσου το άρθρο: