Η επιχείρηση «Καλλίεργον» διοργανώνει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη μνήμη της ποιήτριας Γιώτας Αργυροπούλου, την Κυριακή (19 Ιουλίου ) στις 8 το βράδυ, στη θέση του πατινάζ, στο πάρκο του ΟΣΕ στην Καλαμάτα, με τίτλο «Για τη Γιώτα…», το οποίο γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το θάνατό της.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της δράσης «ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ», που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου Καλαμάτας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και όλες οι συμμετοχές θα είναι καθαρά φιλικές, όπως και αυτή της διοργανώτριας επιχείρησης.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής και προφύλαξης, σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες που αφορούν στα μέτρα προστασίας για δράσεις εξωτερικών χώρων.

Γιώτα Αργυροπούλου (1960-2018)

Η Γιώτα Αργυροπούλου (1960-2018) γεννήθηκε στους Κωνσταντίνους Μεσσηνίας και έζησε στην Καλαμάτα. Σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα και εργάστηκε στη μέση εκπαίδευση, στο Μουσικό Σχολείο. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές «Τοιχογραφία της άνοιξης» (1998, β’ έκδ. 2006), «Νερά απαρηγόρητα» (2004), «Διηγήματα» (2010, βραβείο Γιώργου Αθάνα της Ακαδημίας Αθηνών), «Ποιητών και αγίων πάντων» (2013, βραχεία λίστα Κρατικών Βραβείων), «Για Σίκινο, Ανάφη, Αμοργό» (2017). Ποιήματά της μεταφράστηκαν στα ισπανικά, στα γερμανικά και στα ουγγρικά. Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2018 σε ηλικία 57 ετών.

ΜΕΛΤΕΜΙ
Μετά από χρόνια αν ξαναπάς
στην Αμοργό
θα είσαι πάλι δεκαεννιά
Στη Χώρα οι δρόμοι δεν θα σ’ έχουν λησμονήσει.
Εδώ
στον άνεμο που σφύριζε θαυμαστικά
Ένα φουστάνι σου, που φόραγες, λευκό
είχες χαρίσει.

(Ποίημα από το τελευταία ποιητική συλλογή της Γιώτας Αργυροπούλου «ΓΙΑ ΣΙΚΙΝΟ, ΑΝΑΦΗ ΑΜΟΡΓΟ», Αθήνα 2017)

https://www.facebook.com/events/295734188310034/

Μοιράσου το άρθρο: