Με την παραδοχή πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν πιλοτικά στη Ναυαρίνου δεν είχαν την αποδοχή πολιτών και επαγγελματιών παρουσίασε την εισήγησή του πριν λίγη ώρα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ν΄αποφασίζει κατά πλειοψηφία την ανάκληση της β΄φάσης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην παραλιακή οδό της πόλης.

Η απόφαση συγκεκριμένα, έχει να κάνει με τα μέτρα που αφορούν στη μονοδρόμηση και πεζοδρόμηση του τμήματος του δρόμου μεταξύ Ηρώων και Αύρας και επαναφορά του σε «διπλής κυκλοφορίας». Ωστόσο παραμένει η ρύθμιση της πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα, το χρονικό διάστημα από 20:00 έως 02:00 σε καθημερινή βάση για τις επόμενες εβδομάδες (σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου).

Για «ανοργάνωτους πειραματισμούς» της δημοτικής αρχής έκαναν λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ οι επικεφαλής δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, η Τόνια Κουζή και ο Μανώλης Μάκαρης, ο Δημήτρης Φαββατάς, μέλος της επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «Καλαμάτα Μπροστά» επεσήμανε την ανάγκη το θέμα και οι αποφάσεις που το αφορούν να έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι σε επιτροπές με «προκατασκευασαμένες πλειοψηφίες», όπως είπε ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος τάσσεται υπέρ των ρυθμίσεων (με βελτιώσεις όμως). Μάλιστα ο κ.Αντωνόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ πρότεινε τη λειτουργία τραμ που θα διασχίζει την Ναυαρίνου-όπως πριν πολλές δεκαετίες- και θα φτάνει μέχρι την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας αξιοποιώντας το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ. Πρότεινε επίσης ηλεκτρικά ευέλικτα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μοιράσου το άρθρο: