Όπως και κάθε χρόνο το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας υποδέχεται τα Χριστούγεννα με λαμπερές και γιορταστικές εκδηλώσεις.
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στην Κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα παρουσιαστούν δύο μουσικά παραμύθια που συνέθεσε ο Στάθης Γυφτάκης για τις Ορχήστρες και Χορωδίες του Ωδείου, με στίχους Λίλλυς Τριαντάρη, σκηνοθετική επιμέλεια Παναγιώτη Αδάμ και φωτισμούς Παναγιώτη Λαμπή.

Η Παιδική και η Νεανική Χορωδία του Ωδείου θα συμπράξουν με την Παιδική αλλά και την Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου δημιουργώντας μια «Ασυνήθιστη μέρα στην Καλαμάτα».
Δύο παραμύθια για μικρούς και μεγάλους που μιλούν για την δύναμη της μουσικής αλλά και για τις ανθρώπινες «αδυναμίες», την φαντασία αλλά και την δύσκολη ανθρώπινη πραγματικότητα μα πάνω από όλα για την αγάπη στον συνάνθρωπο, την μοιρασιά και την αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα από την μουσική και την αλληλεγγύη.
Την αφήγηση έχουν αναλάβει ή Σταυρούλα Δαμήλου και η Λίλλυ Τριαντάρη, ενώ στον ρόλο του παιδιού εμφανίζεται ο Νικόλας Κατερινόπουλος.
Την Ορχήστρα και τις χορωδίες διευθύνει ο Ιβάν Μάτζαρης.

Είσοδος ελεύθερη

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 17:00 και στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η τάξη βιολιού της Γεωργίας Τσολάκη θα παρουσιάσει μια Χριστουγεννιάτικη συναυλία με έντονο γιορτινό χρώμα

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 21:00, πάλι στην Κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο Gala από τους Καθηγητές αλλά και σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με φιλανθρωπικό σκοπό.
Μουσική για τα Χριστούγεννα, αλλά και γνωστά έργα του ρεπερτορίου, κωμικές σκηνές με το γνωστό στο κοινό της πόλης πιανιστικό Trio, Κάλαντα από την Αναγέννηση και εμφάνιση έκπληξη από τις Χορωδίες του Ωδείου.

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Τα χρήματα θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS.
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κάθε μέρα από 15:00 έως 21:00.

Μοιράσου το άρθρο: