Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, αύριο (Τρίτη, 2 Απριλίου), η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, με πρωτοβουλία των μελών και εθελοντών Ευρυδίκης Εξαρχάκου και Βασίλη Παπαευσταθίου διοργανώνει την δράση «Δανειζόμαστε, Διαβάζουμε, Γιορτάζουμε» και καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να δανειστούν ένα βιβλίο από τη Βιβλιοθήκη και να το διαβάσουν εκείνη την ημέρα.
Ταυτόχρονα, έχουν προγραμματιστεί δημόσιες αναγνώσεις βιβλίων που έχουν δανειστεί από τη Βιβλιοθήκη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από εθελοντές, φίλους και μέλη της Βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα των αναγνώσεων έχει ως εξής:

1. 09:00 Κέντρο Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης Καλαμάτας (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ).
2. 10:30 Λέσχη Φιλίας & Αλληλεγγύης Καλαμάτας: τα παιδιά διαβάζουν στον παππού και στη γιαγιά!
3. 11:00 «Παπαδοπούλειο» Παιδικός Σταθμός υπό την εποπτεία της Ι.Μ. Μεσσηνίας
4. 13:00 Καταυλισμός Αθιγγάνων Αγίας Τριάδας
5. 14:00 Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Καλαμάτας (αναγνώσεις στον παιδότοπου του Νοσοκομείου και ανά κλίνη)
6. 17:30 Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Παιδικών Χωριών ΣΟΣ (2 ηλικιακές ομάδες ανάγνωσης)

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων θα εργαστούν εθελοντικά 18 άτομα υπό τον συντονισμό της Ευρυδίκης Εξαρχάκου, του Βασίλη Παπαευσταθίου και της Νινέτας Σωτηράκη.
Η πρωτοβουλία αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’θμιας & Β’θμιας
Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (αρ. 2820/28-03-2019).

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Στις 2 Απριλίου κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ο εορτασμός αυτός συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης του Hans Christian Andersen και καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IΒΒΥ), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τονώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για το βιβλίο με διάφορες εκδηλώσεις.

Μοιράσου το άρθρο: