Στη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας προχώρησε ο Δήμος στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων «Αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων δαπεδοστρώσεων στην κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας» και «Κατασκευή νοτίου πεζοδρομίου οδού Ναυαρίνου (από Φαρών έως Τσαμαδού)».

Σε ό,τι αφορά το πρώτο έργο στην κεντρική προκυμαία, οι εργασίες οι οποίες προβλέπονται αφορούν την αποκατάσταση των φθαρμένων-κατεστραμμένων μαρμάρινων πλακών και φιλέτων που βρίσκονται στην κεντρική προκυμαία του λιμένος της Καλαμάτας. Συνοπτικά, θα εκτελεστούν εργασίες καθαιρέσεων και επιστρώσεων.

Σε σχέση με το έργο κατασκευής νοτίου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου από την Φαρών έως την Τσαμαδού, αυτό έρχεται να συμπληρώσει τις εργασίες ανάπλασης του νοτίου πεζοδρομίου που είχαν υλοποιηθεί από το Πανελλήνιο μέχρι το ύψος της εκκλησίας της «Ανάστασης». Οι εργασίες που προβλέπονται στην παραπάνω πράξη αφορούν τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του προαναφερθέντος τμήματος του νοτίου πεζοδρομίου της οδού.

Μοιράσου το άρθρο: