Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας να συνεχίσει τις προσπάθειες για τεχνολογικές καινοτομίες εξέφρασε σε δηλώσεις του χθες, ο δήμαρχος της πόλης, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τα όσα είχε δηλώσει στην ΕΡΤ Καλαμάτας πριν δύο μέρες, ο κ.Βασιλόπουλος τόνισε πως η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να διακόψει τη σύμβαση με τη Wind για το πιλοτικό πρόγραμμα του 5G τον «θλιβει» και υπογράμμισε πως η δημοτική αρχή πιστεύει στην εξέλιξη και την τεχνολογία και παραμένει υπέρμαχος των τεχνολογικών εξελίξεων, προαναγγέλλοντας μάλιστα και νέες εξειδικευμένες μετρήσεις από το βαν της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για το φάσμα του 5G, τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιαστούν σε ειδική ενημερωτική ημερίδα μέσα στον Ιανουάριο.
“Δεν μπορούν κάποιοι να δυσφημίζουν την πόλη μας ακολουθώντας εγωιστικές τακτικές και τακτικισμούς. Δεν πρέπει να έχουμε τεχνοφοβία, ούτε να επικρατήσει ο σκοταδισμός”, σημείωσε ο κ.Βασιλόπουλος.

Για σύμβαση του δήμου Καλαμάτας με την Wind που δεν απέφερε κανένα απολύτως όφελος για την πόλη και για επιστημονική κοινότητα που διεθνώς ακόμα δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για την ασφάλεια του συστήματος 5G έκανε λόγο μιλώντας στο σταθμό μας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, Βασίλης Κοσμόπουλος.
Ο κ. Κοσμόπουλος εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τις μετρήσεις του βαν της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας που μπορούν να καταγραψουν και να μετρήσουν μέχρι κάποιου επιπέδου ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, χαμηλότερες πάντως από αυτές που εκπέμπει το 5G.

Στην άγνοια και την έλλειψη επιστημονικής πληροφόρησης αλλά και στην παραπληροφόρηση ελέω τεχνοφοβίας αποδίδει η Wind την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να διακόψει τη σύμβαση πιλοτικής εφαρμογής του 5G στην Καλαμάτα. “Η Καλαμάτα είχε όλα τα εχέγγυα να καταστεί μια πόλη-υπόδειγμα σε επίπεδο ψηφιακών υποδομών”, ενώ τώρα “κινδυνεύει να χάσει πολύτιμο χρόνο από τις τεχνολογικές εξελίξεις” υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Wind.

Μοιράσου το άρθρο: