Ο κύκλος διαλέξεων «Εξ- Ιστόρηση των Τεχνών στην Ευρώπη» με τον Δρ. Νίκο Ξανθούλη συνεχίζεται την Κυριακή ( 8 Μαρτίου ) στις 19:00 στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με το θέμα “Ρομαντισμός, Κλασικισμός και Ελληνική Επανάσταση”.

Η Ελληνική Επανάσταση εμπνέει και εμπνέεται από τον Ρομαντισμό του 19ου αιώνα.
Ο νεοκλασικισμός στην αρχιτεκτονική, που κάνει σχεδόν υποχρεωτικό το μεγάλο ταξίδι (Grand Tour) των αρχιτεκτόνων στη Ρώμη και αργότερα στην Ελλάδα για να καταγράψουν τις αρχαιότητες, είναι αφορμή να κατανοήσουν αφενός την ύπαρξη των Ελλήνων και αφετέρου να δουν με συμπάθεια τον αγώνα τους.
Ο Ντελακρουά εκθέτει τους περίφημους πίνακές του για την Ελληνική επανάσταση σε συγκεντρώσεις όπου μαζεύονται χρήματα για τους Έλληνες.
Η Επανάσταση έρχεται σε μια εποχή όπου ο αστικός κόσμος της Ευρώπης έχει ξαναανακαλύψει την κλασική Ελλάδα και την σπουδάζει στα καλύτερα πανεπιστήμια.

Ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης, Συνθέτης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών και Αντεπιστέλλον μέλος του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής, παρουσιάζει το κύκλο διαλέξεων με θέμα την Εξ-Ιστόρηση των Τεχνών στην Ευρώπη, μια Κυριακή κάθε μήνα, από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι και τον Ιούνιο του 2020.

Η είσοδος για όλο τον κύκλο διαλέξεων είναι ελεύθερη.

Μοιράσου το άρθρο: