«Ούτε οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου ούτε ο περιφερειάρχης ούτε και ο επικεφαλής του διυπουργικού για τα μεγάλα έργα υποδομών, υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, έχουν καταλάβει τι ψηφίστηκε ομόφωνα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου πριν λίγες ημέρες για τα σκουπίδια». Αυτό υποστήριξε σε χθεσινές δηλώσεις του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε φτάσει σε επίπεδο γελοιοποίησης κι αυτό είναι η αλήθεια».

«Με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, που απ’ ότι ξέρω δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα, άλλα πιστεύει ότι αποφασίσαμε ο κάθε δήμαρχος χωριστά, άλλα πιστεύει ο περιφερειάρχης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ ήρθε με τις θέσεις της Περιφέρειας για το ΣΔΙΤ και απ’ ότι φαίνεται άλλα πιστεύει ότι αποφασίσαμε ο υπουργός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας ο οποίος τόνισε με έμφαση πως «το καθήκον το δικό μας είναι να προχωρήσουμε την τοπική διαχείριση με τις γρηγορότερες δυνατές διαδικασίες και αξιόπιστες και σύμφωνα με το νόμο πάντα, γιατί μεσοπρόθεσμα δεν φαίνεται να υπάρχει κεντρική λύση για τους Δήμους της Πελοποννήσου», σημείωσε ο κ.Νίκας.

Πριν λίγες ημέρες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Ηλία Ανδρικόπουλο με την οποία του ζητά να προσδιορίσει ποιοι δήμοι είναι έτοιμοι να «δώσουν» τα σκουπίδια τους στην ΤΕΡΝΑ και ποιοί επιθυμούν να προχωρήσουν την τοπική διαχείριση.

Μοιράσου το άρθρο: