Παρελήφθησαν χθες από το Νοσοκομείο Καλαμάτας τα rapid tests -ταχείας διάγνωσης, τα οποία το νοσοκομείο σε πρώτη φάση θα τα χρησιμοποιεί για την διακρίβωση κρουσμάτων του ιού (σε συμπτωματικούς ασθενείς) παράλληλα με την αποστολή δειγμάτων στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Επίσης χθες, ξεκίνησε και η εκπαιδευση του προσωπικού για τη λειτουργία του αναλυτή μοριακών εξετάσεων PCR σχετικά με τον covid 19.τον οποίο προμηθεύτηκε πρόσφατα το νοσηλευτικό μας ίδρυμα.
Ακόμα όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να αναρτηθούν οι διορισμοί και των υπολοίπων 64 ατόμων επικουρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Καλαμάτας και 45 για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (συνολικά 109 ατόμων).

Όπως ανακοινώθηκε επίσης, χθες υπεγράφη και η σύμβαση για την προμήθεια 2 αναισθησιολογικών, προϋπολογισμού 80.0000€ (ένα για Καλαμάτα, ένα γιαΚυπαρισσία), έχει ήδη παραγγελθεί το νέο συγκρότημα κεντρικής αποστείρωσης, προϋπολογισμού 450.000€ (το επόμενο διάστημα ξεκινά η υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου) και ολοκληρώθηκε η 1η φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια 100 ηλεκτρικών κλινών, προϋπολογισμού 370. 000€.

Μοιράσου το άρθρο: