Επτά καλλιτέχνες εκθέτουν τις δημιουργίες τους στο χώρο τέχνης Α49(Αναγνωσταρά 49) από 6 Δεκεμβρίου 2019 έως 26 Ιανουαρίου 2020 και καλούν το κοινό να ανακαλύψει τι τους ενώνει.

Μια ενθουσιώδης συνεύρεση επτά εικαστικών, οι οποίοι, ορμώμενοι από την ίδια ποιητική επιτακτικότητα, το ίδιο αίτημα για καλαισθησία και το ίδιο αίσθημα ευθύνης ως προς την πειθαρχία που ο καθένας υπηρετεί, παρουσιάζουν από κοινού αντιπροσωπευτικά δείγματα της εργασίας τους, για πρώτη και σίγουρα όχι τελευταία φορά.

Οι Γιώργης Βραχνός, Ίρις Ρουσάκη, Ωντίν Αστερίου, Ρωμανός Χρούσογλου, Γιάννης Νασόπουλος, Ηλίας Ουρπασιάν, Στέλλα Συρίγου από διαφορετικές αφετηρίες συνθέτουν ένα ομοιογενές -συνειδησιακά και ηθικά- καλειδοσκόπιο, καλύπτοντας πότε συγγενή και πότε αντιφατικά φάσματα εικονικής και ανεικονικής δημιουργίας, στο ατέρμονο πεδίο των πλαστικών Τεχνών.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Γιώργης Βραχνός.

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στις 20:30.

*Η έκθεση έχει σήμανση για άτομα με προβλήματα όρασης (τα κείμενα και οι λεζάντες είναι τυπωμένα στη γλώσσα Braille).

Γιώργης Βραχνός / Yorgis Vrachnos (1975, Καλαμάτα)
Σπούδασε Γλυπτική στο University of East London της Μεγάλης Βρετανίας (1999 – 2002, BA Fine Art Sculpture), Ζωγραφική (2005 – 2009, Certificate in Painting) και Χαρακτική (2009 – 2013, Certificate in Printmaking) στο Art Students League of New York των ΗΠΑ και Σχέδιο στο Universidad de Barcelona της Ισπανίας (2016 – 2017, Masters Creacion Artistica Contemporanea). Το 2009, με υποτροφία του Fountain Fund ολοκλήρωσε το Summer Painting School του Marchutz School of Arts του Aix-en-Provence της Γαλλίας. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις (ΕΠΑΣΚΤ-2004, Gallery Titanium-2011 και Γκαλερί Αρχαιολογικού Μουσείου Αθήνας-2019), ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Μοιράσου το άρθρο: