Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Σάββατο (18 Μαΐου ) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας οργανώνοντας και συμμετέχοντας στις ακόλουθες δράσεις κι εκδηλώσεις:

Α) 11.00 – 13.00 εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 8 -12 ετών με τίτλο «Ένα αξέχαστο ταξίδι ανακαλύπτοντας μια παρέα από ζωάκια και εννέα λυχνάρια».
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, 27210-63100 (εσωτερικό 118) ή 6979108085

Β) Γύρω στις 13.30 κατάληξη της παρέλασης μουσειόκουκλων του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας στην περιοχή της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας.

Γ)16.30-19.00 εκπαιδευτική δράση «Τα ζωάκια του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας» για οικογένειες μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Δ) 20: 00 – 21.30: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των δράσεων «Από το Μουσείο δε θέλω να βγω» της ομάδας Splaaash σε εορταστική εκδήλωση στον πεζόδρομο μεταξύ Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας και Μπενάκειου κτιρίου με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, μουσική και τραγούδια.
Υπεύθυνες εκδηλώσεων: Κατερίνα Τζαμουράνη-Μαίρη Τσουλάκου

Η είσοδος για το κοινό στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας καθώς και στα άλλα αρχαιολογικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την ημέρα αυτή είναι ελεύθερη.

Το Ιστορικό Νεωτέρων Χρόνων και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, συμμετέχει και αυτό στον εορτασμό, και θα είναι ανοικτό για το κοινό το Σάββατο (18 Μαΐου) από τις 9 π.μ έως 1μ.μ και από 5 μ.μ έως τις 8μ.μ με δωρεάν είσοδο.
Την Κυριακή (19 Μαΐου ) θα είναι ανοικτό από τις 10 π.μ έως 1μ.μ με δωρεάν είσοδο επίσης.
Επιπλέον την Κυριακή στις 11.π.μ θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για οικογένειες με παιδιά 8-12 ετών με τίτλο: «Ανακαλύπτουμε επαγγέλματα κι ασχολίες της πόλης μας από τα παλιά χρόνια.» Σχεδιασμός και εμψύχωση της εκπαιδευτικής δράσης : Κατερίνα Τζαμουράνη – Μαίρη Τσουλάκου, αρχαιολόγοι, μέλη του Συλλόγου προς Διάδοσιν των Γραμμάτων.
Για την εκπαιδευτική δράση απαραίτητη είναι η τηλεφωνική κράτηση, 697-9108085.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας και Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» συμμετέχουν στον εορτασμό, το Σάββατο (18 Μαΐου) με μία μουσική εκδήλωση από 7 μ.μ. έως 9.30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο της έκθεσης (Σταδίου 64 Καλαμάτα) με το συγκρότημα «Bit gia Bit» στο οποίο συμμετέχουν οι: Μαρία Κρασσοπούλου – φωνή, Νικόλας Παλαιολόγος ούτι – φωνή, Αντώνης Κουφουδάκης κιθάρα – φωνή, Γιώργος Κλάδης – κρουστά.

Ώρες λειτουργίας 9 π.μ. – 2 μ.μ. και 5.30 – 9.30 μ.μ.

Η είσοδος στον εκθεσιακό χώρο θα είναι ελεύθερη.

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων.
Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: Το μέλλον της παράδοσης»

Μοιράσου το άρθρο: