Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στην αγαπημένη συγγραφέα παιδικών – εφηβικών βιβλίων Ελένη Δικαίου την Τρίτη (3 Μαρτίου ) στις 19:00 στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης (Αριστομένους 33, 4ος όροφος).

Για τη συγγραφέα και το έργο της θα μιλήσουν η Νινέτα Σωτηράκη, προϊσταμένη της ΔΚΒ Καλαμάτας και η Άλκη Δίμιζα, φιλόλογος.
Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαρία Νίκα.
Πλαισιώνει μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Η είσοδος είναι δωρεάν!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Ελένη Δικαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Βόλου. Τελειώνοντας το λύκειο, ήρθε στην Αθήνα και για αρκετά χρόνια εργάστηκε στις Δημόσιες Σχέσεις του ΟΤΕ. Με τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια στέλνοντας συνεργασίες στο περιοδικό «Διάπλασις των παίδων». Το 1991 κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους με το μυθιστόρημα «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» , που βραβεύτηκε από την Ένωση Σμυρναίων, έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στα γαλλικά. Ακολουθούν τρία ακόμα μυθιστορήματά της για μεγάλα παιδιά:
«Οι θεοί δεν πεθαίνουνε στην Πέλλα», βραβείο Κέντρου Τέχνης Παιδιού,
«Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;», έπαινος Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, «Αναζητώντας τους χαμένους ήρωες», τιμητική διάκριση Premio Europeo Pier Paolo Vergerio από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα.
Το 2004 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείου Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά για το βιβλίο της «Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα», μια μυθιστορηματική ανάπλαση της «Οδύσσειας» από τη διπλή σειρά (για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά) με θέματα από την ελληνική μυθολογία.

Μοιράσου το άρθρο: