Για 7η συνεχή χρονιά, η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν), διοργανώνει και φέτος εκδήλωση στην Καλαμάτα για το Σακχαρώδη Διαβήτη, με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» και του Δήμου Καλαμάτας και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (29 Ιουνίου ) στις 19.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο ELITE.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Προεδρείο: Ν. Γκιούλος – Κ. Σουβατζή
Πρόλογος: Ι. Κυριαζής
Χαιρετισμός : Α. Καρούνου
– Παχυσαρκία και ΣΔ – Φ. Π. Τατάκης
– Διατροφικές συστάσεις στο Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 Κ. Μπουκέα
– Αυτοέλεγχος – Γλυκαιμικοί στόχοι – Ι. Παπαδόπουλος
– Μικρο- και Μακροαγγειακές επιπλοκές του ΣΔ- Μ. Ζαφείρη
– Σύντομη γνωριμία με τα αντιδιαβητικά δισκία – Π. Χαλβατσιώτης
– Ινσουλινοθεραπεία και άλλες ενέσιμες θεραπείες στο ΣΔ– Κ. Σγούρος

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου

Από τις 27 – 30 Ιουνίου η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) διοργανώνει το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου, στο ξενοδοχείο Elite στην Καλαμάτα, στο οποίο φιλοδοξεί με τη διεξαγωγή των εργασιών του να παρέχει ότι νεότερο σε ένα ευρύ πεδίο θεμάτων σχετικών με τους Καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, με έμφαση στην τεκμηριωμένη γνώση και στην συνεπαγόμενη ορθή κλινική πράξη.
Στο Συνέδριο συμμετέχουν εκλεκτοί ομιλητές και θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης των Καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου.

Μοιράσου το άρθρο: