Ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρινόμενος άμεσα στη σχετική οδηγία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, απομάκρυνε άμεσα τους μπλε κάδους από τον προαύλιο χώρο του Γ.Ν. Νοσοκομείου Καλαμάτας και του Ιδιωτικού Κέντρου Αποκατάστασης « ΔΙΑΠΛΑΣΗ», καθώς όπως αναφέρει και η οδηγία υπάρχουν αναφορές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις καταλήγουν στους μπλε κάδους, ιατρικά απόβλητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του COVID 19, στους εργαζόμενους στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών με όποιους κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας σημείωσε πως τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων εφιστούν την προσοχή στους δημότες για την ορθή διαχείριση των μέσων ατομικής προστασίας, μετά την χρήση τους. «Δυστυχώς», όπως είπε ο αντιδήμαρχος, «παρατηρείται το φαινόμενο της απόρριψης στο έδαφος χρησιμοποιημένων γαντιών και μασκών, ιδίως γύρω από τα καταστήματα που λειτουργούν αυτήν την περίοδο όπως τα φαρμακεία και τα super markets» και συμπλήρωσε πως «ως εκ τούτου οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους δημότες μας πως τα χρησιμοποιημένα μέσα προστασίας, δεν απορρίπτονται σε καμία περίπτωση στο έδαφος ή σε μπλε κάδους». Σύμφωνα με τον κ.Μπάκα, πρέπει να τοποθετούνται σε διπλές, πολύ καλά δεμένες σακούλες και να απορρίπτονται στους γκρι κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων, χωρίς ο πολίτης να έρχεται σε επαφή με τον κάδο, χρησιμοποιώντας πάντα τον ποδομοχλό.
«Η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την δημόσια υγεία και προσδοκούμε στην συμμόρφωση και συνεργασία όλων των δημοτών μας, για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες για όλους μας», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Μοιράσου το άρθρο: