«Μπλε-Κίτρινο-Κόκκινο», είναι ο τίτλος της έκθεσης των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου της Κ.Ε. «Φάρις», του Δήμου Καλαμάτας.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη (25 Ιουνίου ) στις 20.30 μ.μ., στο Εικαστικό Εργαστήρι (Ναυαρίνου 8).

Τα εκθέματα είναι δημιουργίες των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου στα τμήματα ζωγραφικής, γραμμικού σχεδίου, κεραμικής, χαρακτικής, και αγιογραφίας.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 25 Ιουνίου – 31 Αυγούστου και οι ημέρες και ώρες επίσκεψης είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00.

Το Εικαστικό Εργαστήρι προσφέρει σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, τη δυνατότητα, ανάλογα με την ηλικία τους και μέσα από ευχάριστη απασχόληση, να πλησιάσουν την εικαστική δημιουργία, να μάθουν τη γλώσσα της και να χειριστούν διαφορετικά εκφραστικά μέσα. Λειτουργούν τμήματα παιδικά μικτών υλών (ζωγραφική, κεραμική, κατασκευές), εφήβων (ζωγραφική, κεραμική) και ενηλίκων (ζωγραφική, κεραμική, γλυπτική, αγιογραφία, γραμμικό σχέδιο).

Με ατομικές και ομαδικές εργασίες και τη καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων-καλλιτεχνών, καλλιεργούνται, μέσα από τη διαδικασία της τέχνης, η δημιουργικότητα σε όλους και το ταλέντο στους πιο προικισμένους. Παράλληλα με το εκπαιδευτικό του έργο, το εικαστικό εργαστήρι έχει να επιδείξει αξιόλογη δραστηριότητα επιμορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Σεμινάρια που απευθύνονται τόσο σε ειδικούς όσο και στο φιλότεχνο κοινό, μαθήματα-διαλέξεις Ιστορίας της Τέχνης, προγράμματα συνεργασίας με εικαστικούς φορείς σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο εμπεριέχονται στην πολύπλευρη δράση του σχολείου. Η πλατύτερη και μαζικότερη εικαστική παρέμβαση στην πόλη συμπληρώνεται με τη διοργάνωση πολύμορφων πολιτιστικών εκδηλώσεων και επιτυχημένων εκθέσεων που φέρνουν το κοινό της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής σε επαφή με το σύνολο της εικαστικής δημιουργίας.

Μοιράσου το άρθρο: