Με πηγή έμπνευσης το βιβλίο της Βίκης Κοσμοπούλου, «ΤΟ ΤΣΟΦΛΙ, δώδεκα ζεύγη πεζών», 6 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στο βιβλιοπωλείο Δημητριάδης (Αριστοδήμου 89) από τη Πέμπτη (25 Απριλίου) έως το Σάββατο (27 Απριλίου).

Η έκθεση στις 26 & 27/4 θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων και συγγραφέας θα βρίσκεται στο χώρο του βιβλιοπωλείου τη Μ.Παρασκευή (26 Απριλίου) 11:00-13:00 για να συνομιλήσει με αναγνώστες και να υπογράψει βιβλία.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι : Κλέμη Διαμαντοπούλου, Όλγα Λαθύρη, Δημήτρης Λάμπρου, Ιωάννα Μιχοπούλου, Δημήτρης Παππούς, Αικατερίνη Πουλιάση.

H Βίκη Κοσμοπούλου γεννήθηκε το 1981 στο Μόντρεαλ. Η οικογένειά της επαναπατρίστηκε το 1987, οπότε και ξεκίνησε τη σχολική της εκπαίδευση στην Καλαμάτα. Φοίτησε στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου «Ψυχολογία και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας». Εργάζεται σε ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο.

Γράφει στίχους, ποιήματα, παραμύθια και πεζά. Διηγήματά της περιλαμβάνονται στα συλλογικά έργα Απίθανες ιστορίες της πόλης μας (εκδ. iwrite) και Μια εικόνα, χίλιες λέξεις (τόμος α΄ και β΄, εκδ. τοβιβλίο). Διηγήματα, ποιήματα και βιβλιοπαρουσιάσεις της δημοσιεύονται στη λογοτεχνική ιστοσελίδα τοβιβλίο.net. Συνεργάζεται με το περιοδικό ΙΣΤΟΡΙΑ.
Το τσόφλι είναι το πρώτο της βιβλίο.

«ΤΟ ΤΣΟΦΛΙ, δώδεκα ζεύγη πεζών»

Είκοσι τέσσερα πεζά. Δώδεκα ζεύγη σε διάλογο για την ανάγκη όσων βρίσκονται στο τσόφλι να επιστρέφουν στον χρόνο· να νιώσουν ασφάλεια, να διορθώσουν λάθη, να λυτρωθούν, να γιατρευτούν, να ερωτευτούν ξανά, να αλωθούν, να βρουν σημείο αναφοράς, την έμπνευση αλλά και την πρώτη σκέψη.

H κόρη και ο γαμπρός της Βενετίας, ο Βίκτορας κι ένας μοναχός, ο Παύλος Αναγνώστου και κάποιος ταξιδιώτης, η Ρενάτα Σκαρλάτου και η Άννα, τρεις συγγραφείς, ο Ξενοφών κι ένας «καμικάζι», η Δέσποινα κι ένα ζευγάρι, ο Άγγελος Ασλάνογλου και η Vicenta, ο Λάζαρος και μια ξενιτεμένη, μια «σταχτοπούτα» και η Μαρτίριο Άλμπα, όλοι ζητούν επανεκκίνηση. Κάτι αλλιώτικο όμως συμβαίνει με την Αντιγόνη και την Εύα.

Πάντως ο Χρόνος δίνει σε όλους μια υπόσχεση.

Μοιράσου το άρθρο: