Φωτογραφία αρχείου

Σημαντικά κενά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Οι αναφορές αυτές έγιναν από τη γραμματέα του συλλόγου Θεανώ Μπλέκου και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πατρινιό, με αφορμή τη χθεσινή κινητοποίηση του κλάδου (συμπορευόμενη με την ΑΔΕΔΥ) και τη στάση εργασίας με αίτημα τη διεκδίκηση του ανθυγιεινού επιδόματος εργασίας και από το παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα η κ. Μπλέκου επεσήμανε ότι οι γιατροί φεύγουν από το Νοσοκομείο Καλαμάτας χωρίς ν’ αντικαθίστανται φέρνοντας ως παράδειγμα τις αποχωρήσεις ενός νευρολόγου και ενός νευροχειρουργού, ενώ τόνισε πως η Ψυχιατρική Κλινική λειτουργεί με δύο ψυχιάτρους αντί για τέσσερις που θα έπρεπε κανονικά να έχει. Μίλησε ακόμα για μεγάλα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό, σημειώνοντας πως οι κλινικές δεν μπορούν να δουλέψουν με δύο-τρεις νοσηλεύτριες ανα βάρδια, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα γιατί να υπάρχει αυτή η κατάσταση, να παραιτούνται οι γιατροί και να υφίστανται ελλείψεις εφόσον το Νοσοκομείο Καλμαάτας, θεωρείται ότι ανήκει στην άγονη γραμμή.

Των συγκεκριμένων επισημάνσεων είχε προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του διοικητή Γιώργου Μπέζου, παρουσία και του πρόεδρου του Ν.Τ.Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Φαββατά ώστε να διατηρηθεί, να μην περικοπεί και να επανεξεταστεί το ανθυγιεινό επίδομα και να επεκταθεί εκτός από το νοσηλευτικό και στο παραϊατρικό προσωπικό (σήμερα χορηγείται στο 60% των εργαζομένων στο νοσοκομείο).

Μοιράσου το άρθρο: