Ενεργοβόρο και μη υγιεινό, χαρακτήρισε το κτήριο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ.Αναστασόπουλος σημείωσε πως το κτήριο αυτό μετά από 45 χρόνια είναι μεν εμβληματικό για την πόλη που όμως πρέπει να καταστεί και καλαίσθητο, υγιεινό και ασφαλές.
Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε και το χρόνιο θέμα την ύπαρξης του επικίνδυνου υλικού του αμίαντου σε κάποια τμήματά του, «τα οποία», όπως είπε «πρέπει να απομακρυνθούν».
Η μελέτη ανακατασκευής του κτηρίου που ανέλαβε η ΤΕΜΕΣ, αναμένεται να συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτή τη διαδικασία, καθώς όπως σημείωσε, «έτσι προχωράει πιο γρήγορα η διαδικασία. Διαφορετικά θα μας έπαιρνε πολύ χρόνο».
Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας δήλωσε πως το ιδιοκτησιακό του κτηρίου δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει (το διεκδικεί το Δημόσιο)- ωστόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επιδιώξει με χρησιδάνειο να συνεχίσει να διαχειρίζεται το κτηρίο, στο οποίο μάλιστα αναμένεται να στεγαστούν και άλλες Υπηρεσίες.
Ο Στάθης Αναστασόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στις εργασίες συντήρησης του κτηρίου που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και έχουν να κάνουν με την αφαίρεση των γκράφιτι από τους τοίχους του, την αντικατάσταση των σπασμένων μαρμάρων και γενικότερα τον εξωτερικό καλλωπισμό του.

Μοιράσου το άρθρο: