Εντατικά προχωρούν οι προετοιμασίες για το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 15 έως και τις 17 Απριλίου.

Μια εκδήλωση, που όπως τόνισαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, αποσκοπεί στο να καταστεί η Καλαμάτα, η περιοχή που παράγει το περισσότερο και το πιο ποιοτικό ελαιόλαδο της χώρας, το επίκεντρο ενημέρωσης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, παρουσίασης επιστημονικών μελετών σχετικά με τον ελαιοκομικό τομέα, καθώς και χάραξης στρατηγικής για την προώθηση του λαδιού στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνει έκθεση με διπλάσιους εκθέτες από το περσινό, 1ο Φεστιβάλ, θα γίνει συνέδριο με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεματολογία και με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες και παράγοντες του τομέα της ελαιοκομίας, θα γίνουν επαφές με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών για την ανάπτυξη των εξαγωγών, θα γίνουν σεμινάρια, ενώ θα γίνει και πανελλήνιος διαγωνισμός γευσιγνωσίας.
Διοργανωτές είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ενώ η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης και ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος και ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, γενικός γραμματέας Βασίλης Χαντζής, τόνισαν ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση, αποσκοπεί στην ενημέρωση όλων όσων εμπλέκονται στον ελαιοκομικό τομέα, στη βελτίωση και θωράκιση της ποιότητας των ελαιοκομικών προϊόντων και στην καλύτερη προώθησή τους στην αγορά με οικονομικά οφέλη για τον τόπο και την εθνική οικονομία.

Ο Θανάσης Κυριακόπουλος, εκπρόσωπος του γραφείου συμβούλων «Ανέλιξη», στο οποίο έχουν ανατεθεί οργανωτικά θέματα του Φεστιβάλ, σημείωσε ότι το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς περιλαμβάνει: «Έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών σχετικών με τον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου αλλά και του αγροδιατροφικού τομέα γενικότερα. Ο αριθμός των εκθετών αναμένεται να ξεπεράσει του 40 αντί των 27 πέρσι.

Μοιράσου το άρθρο: