Εντατικοποίηση ελέγχων για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την Covid-19 ζήτησε από τη Δημοτική Αστυνομία ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο Δήμος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, αντιμετωπίζει το θέμα με μεγάλη προσοχή, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των προληπτικών μέτρων προστασίας.
Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που κεντρικά δίνονται, οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επαγρύπνηση και σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πολίτες διασφαλίζοντας την αυστηρή τήρηση των μέτρων.
Όσον αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, θα αυξηθούν οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας όπου προβλέπεται και την αποφυγή συνωστισμού σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα, όπως κέντρα διασκέδασης, beach bars, καφετέριες, κλπ.

Εξάλλου, εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και στην περιφέρεια Πελοποννήσου και βεβαιώθηκαν μόνο για την Τετάρτη 5 Αυγούστου 15 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Αστυνομίας.

Μοιράσου το άρθρο: