Εργασίες για την αναβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής και της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας ξεκινούν από εβδομάδα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για τη χορήγηση άδειας βηματοδοτικού κέντρου.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο σχεδιασμό της διοίκησης, ώστε το Νοσοκομείο να ανταποκριθεί με ασφάλεια στον επιπλέον ρόλο που του ανετέθη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως Covid-19 νοσοκομείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και σε έργα που συμπεριλαμβάνονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισής του.
Ετσι λοιπόν “τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των στελεχών του Νοσοκομείου και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί και που σχετίζονται άμεσα με τα μέτρα πρόληψης και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν την πανδημία Covid-19. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί όλες τις παρεμβάσεις με το ποσό των 140.000 ευρώ και παρέχει συνεχώς την αρωγή της στις ανάγκες που προκύπτουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Παράλληλα από Δευτέρα ξεκινούν και οι εργασίες ανακαίνισης δύο σημαντικών τμημάτων του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ειδικότερα εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Ψυχιατρική Κλινική και στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας που θα τα αναβαθμίσουν και θα παρέχουν στους ασθενείς ένα καλαίσθητο και ασφαλές περιβάλλον. Οι παρεμβάσεις χρηματοδοτούνται από δωρεά 100.000 ευρώ της Καπνοβιομηχανίας ΚΑΡΕΛΙΑ.
Επίσης στην τελική ευθεία βρίσκεται και η διαδικασία για την παροχή αδειοδότησης από το υπουργείο Υγείας λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου (σταθεροί βηματοδότες) στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πολύτιμες υπηρεσίες που αυτή τη στιγμή δεν παρέχονται από κανένα νοσοκομείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και που θα μειώσουν πολύ τις διακομιδές προς τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Ενίσχυση σε προσωπικό

Στο θέμα δε που αφορά στην ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό, η ανακοίνωση αναφέρει ότι “Ξεκίνησαν να ανακοινώνονται στο «Διαύγεια» οι 15 επιπλέον διορισμοί νοσηλευτών-τριών που έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατα προηγούμενες 50 προσλήψεις που έχουν γίνει, ενώ στο θέμα των ιατρών ενισχύεται τις επόμενες ημέρες το ΤΕΠ με 2 μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς (καρδιολόγο και ορθοπαιδικό). Παράλληλα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πρόσληψη 8 ειδικευμένων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων (1 Καρδιολογίας-1 Παθολογίας-1 Ακτινολογίας-1 Αναισθησιολογίας-1 ΩΡΛ-1 Ψυχιατρικής-1 Νευρολογίας-1 Βιοπαθολογίας), ενώ καθίσταται επιτακτική ανάγκη να προκηρυχθούν και άλλες θέσεις στην επικείμενη έγκριση που θα δοθεί μέσα στο Σεπτέμβριο από το υπουργείο Υγείας όπως έχει ανακοινωθεί.
Παράλληλα η διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρά το επόμενο διάστημα στην πρόσληψη και δεύτερου παθολόγου-ογκολόγου με στόχο την καλύτερη οργάνωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας και συνεχίζει καθημερινά να καθιστά επιτακτική την ανάγκη για τη δημιουργία ενός Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μοιράσου το άρθρο: