Εβδομάδα γαστρονομίας της Μεσσηνίας στο Πεκίνο

Με επιτυχία ξεκίνησε η εβδομάδα πολιτισμού και γαστρονομίας της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, στο ξενοδοχείο Kerry στο Πεκίνο. Στα εγκαίνια, η υπεύθυνη της διοργάνωσης Μαρία Ζησούλη παρουσίασε την ιστορία, την ομορφιά του τοπίου και τα προϊόντα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας γενικότερα.

Εβδομάδα γαστρονομίας της Μεσσηνίας στο Πεκίνο

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Πεκίνο Λεωνίδας Ροκανάς και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Πάνω από 40 δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, την οποία “άνοιξε” το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, με τις καλαίσθητες φορεσιές εκτελώντας παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Τους χορευτές συνόδευσαν δύο μουσικοί.

Οι chefs από το Chef’s club Acropolis Παναγιώτης Σωτηρόπουλος και Όλγα – Μαρία Νικολάου προσέφεραν αρώματα και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Την ελληνική κουζίνα, γνώρισαν, γεύθηκαν και απήλαυσαν, στην πρώτη μέρα παρουσίασής της στο Πεκίνο, πάνω από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες της πόλης.

Οι ελληνικές βραδιές πολιτισμού και γαστρονομίας θα συνεχισθούν μέχρι τις 19 Απριλίου 2018. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ χορηγοί είναι ο Δήμος Καλαμάτας, το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας και το Chef’s club Acropolis.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος