Την πρόταση της διακοπής της σύμβασης του δήμου Καλαμάτας με την ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών “Wind” που αφορά στην πιλοτική λειτουργία του 5 G στην πόλη, αποφάσισε χθες βράδυ κατά πλειοψηφία του δημοτικό συμβούλιο.

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε προς συζήτηση μετά από αίτημα των παρατάξεων της μειοψηφίας του σώματος και με την παρουσία και αρκετών δημοτών της Καλαμάτας που εναντιώνονται στην εφαρμογή του προγράμματος. «Βιασύνη και οπισθοδρόμηση», καταλόγισε στις αντιπολιτεύσεις για τη στάση τους στο θέμα, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Καλαμάτας, διευκρινίζοντας πως η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα μια ημερίδα-εκδήλωση στις αρχές Ιανουαρίου και αν έβγαιναν συμπεράσματα ότι το 5 G δεν είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία θα δινόταν παράταση της πιλοτικής λειτουργίας, αν αυτή ζητούνταν από τη Wind.
Ωστόσο μετά από πολύωρη συζήτηση από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, υπερψηφίστηκε η πρόταση της διακοπής με 16 ψήφους, ενώ 13 ψήφους έλαβε η μη ανανέωση της σύμβασης στις 31-12 ..
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος οι παρευρισκόμενοι δημότες πανηγυρίζοντας, χαρακτήρισαν την απόφαση μια πρώτη νίκη.

Μοιράσου το άρθρο: