Για αρκετές κλοπές και για απόπειρες κλοπών σε σπίτια και οχήματα στην Καλαμάτα και το Ασπρόχωμα, κατηγορούνται 5 ανήλικοι ημεδαποί, ο ένας εκ των οποίων έχει ήδη συλληφθεί. Εις βάρος του 15χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για τη συμμετοχή του σε εγκληματική ομάδα η οποία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερις ανήλικους μεταξύ αυτών τον 16χρονο αδελφό του και άλλα τρία παιδιά 14, 15 και 16 ετών. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν η 60χρονη γιαγιά του 15χρονου και ο 36χρονος πατέρας του , οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οι κατηγορούμενοι φέρεται πως μέσα στον περασμένο Μάρτιο είχαν διαπράξει συνολικά, τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε καταστήματα, δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών (εκ των οποίων η μία ανευρέθη) και μία περίπτωση κλοπής σε όχημα. Από την συγκεκριμένη δράση οι κατηγορούμενοι φέρεται να είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις 3.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Στην κατοχή του 15χρονου μάλιστα βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο είχε κλαπεί τον Σεπτέμβριο του 2017 από σπίτι χωριού της Μεσσήνης.
Ο ανήλικος που συνελήφθη, αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος με τον όρο να τεθεί υπό την επιμέλεια της Επιμελήτριας Ανηλίκων.

Μοιράσου το άρθρο: