Ο Δήμος Σπάρτης στηρίζει την προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο της λακωνικής πρωτεύουσας παραβρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata:21 Εκτορα Τσατσούλη.
Στο δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, αλλά και στους πολίτες που είχαν κατακλύσει την αίθουσα, έγινε παρουσίαση της προσπάθειας της Καλαμάτας και παρουσιάστηκαν οι βασιοκοί στόχοι και ο σχεδιασμός αυτής της πρωτοβουλίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας και πολλά μέλη του μίλησαν με ενθουσιασμό, εκφράζοντας τη στήριξή τους προς την Καλαμάτα. Μάλιστα, από το Δήμο Σπάρτης θα αποσταλεί εκπρόσωπος, που θα συνδράμει την προσπάθεια της Καλαμάτας. Επίσης, οι Σπαρτιάτες εξέφρασαν τη βούλησή τους για την πραγματοποίηση στη Σπάρτη εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε θερμά για την έκφραση υποστήριξης και τόνισε τη βούληση του Δήμου Καλαμάτας για εξακτίνωση εκδηλώσεων, ώστε να ωφεληθεί όλη η Νότια Πελοπόννησος, σε περίπτωση επιλογής της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Ανάλογη ενημέρωση, πρόκειται να υπάρξει το επόμενο διάστημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, προκειμένου η προσπάθεια της Καλαμάτας να διαχυθεί σε όλη τη Νότια Πελοπόννησο.

Μοιράσου το άρθρο: