Ως ημέρα Πανελλαδικής δράσης για την Υγεία έχει οριστεί από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η σημερινή (Τρίτη).
Τη στήριξή τους στους γιατρούς και το δημόσιο σύστημα υγείας δηλώνουν με ανακοίνωσή τους πρωτοβάθμια συνδικάτα και σωματεία της Μεσσηνίας. Η συγκεκριμένη δράση στηρίζεται από: το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ, το Σύλλογος Υπαλλήλων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων.

Στο πλαίσιο αυτό και με κεντρικό σύνθημα «Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού», διοργανώνεται κινητοποίηση έξω από την ΤΟΜΥ Καλαμάτας (το πρώην ΙΚΑ) στις 11 το πρωί.

Στην ανακοίνωσή τους τα συνδικαλιστικά σωματεία, αναφέρονται στις ελλειψεις που υπάρχουν σε νοσοκομεία και κέντΡα υγείας και σημειώνουν: “Η αλήθεια αυτών που καθημερινά δίνουν τη μάχη ενάντια στην επιδημία, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα της υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, υποδομές και μέσα προστασίας. Για να μην χάσει κανένας τη μάχη για τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα, παρά τα στοιχεία που την διαψεύδουν. Κινούμενη σταθερά στη λογική του «κόστους – οφέλους», προσπαθεί να αντιμετωπίσει την επιδημία με το λιγότερο δυνατό κόστος, να βουλώσει τρύπες με μπαλώματα, που δεν προστατεύουν ουσιαστικά την υγεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία και του λαού. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού, σε ιατρικό υλικό, καθώς και στην ανυπαρξία μέτρων φροντίδας και παρακολούθησης τόσο για τους ασθενείς με κορονοϊό, που η κυβέρνηση τους καλεί να μείνουν σπίτι, όσο και για τους πάσχοντες. Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, αλλά θα σπάσουμε τη σιωπή, δυναμώνοντας τη φωνή που διεκδικεί μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού”.

Τα 7 σωματεία της Μεσσηνίας δηλώνουν ότι διεκδικούν: “Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών. Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς”.

Για λόγους προστασίας της υγείας, στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν με φυσική παρουσία μόνο οι πρόεδροι των σωματείων, συλλόγων και συνδικάτων, που θα πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο κάλεσμα, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Μοιράσου το άρθρο: