Συνεχίζονται με αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της επιχείρησης και ενημέρωση του κοινού, οι κινητοποιήσεις των 26 εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ που διακόπηκαν οι συμβάσεις τους.

Χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι με το πανό τους κατέλαβαν, την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και απαίτησαν ομόφωνη απόφαση στήριξης του αιτήματος μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος έξω από τα γραφεία όπου και σήμερα πραγματοποιήθηκε η κατάληψη της υπηρεσίας.
Ο κ. Κουφαλάκος μεταξύ άλλων τόνισε: «Η υποκρισία στο αποκορύφωμα της. Σήμερα 9 το πρωί με εντολή της Διοίκησης κοινοποιήθηκαν οι απολύσεις των 26 συναδέλφων μας.
Ηρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για να βγάλουν οι συνδημότες μας τα συμπεράσματα τους.Τέσσερα χρόνια τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, παραλαμβάνοντας το νήμα από εκεί πού το είχε αφήσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ, ενίσχυσε το θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο των ελαστικών σχέσεων εργασίας προωθώντας πολιτικές κάλυψης των αναγκών των υπηρεσιών των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, με οκτάμηνες συμβάσεις, με κοινωφελή εργασία και με προγράμματα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ.
Τέσσερα χρόνια οι συνάδελφοι μας έχουν ματώσει οικονομικά από την προσφυγή τους στις δικαστικές αίθουσες όπου ανανέωναν τις συμβάσεις τους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων όλα αυτά τα χρόνια εξειδίκευαν αυτήν την πολιτική χωρίς να βγάλουν άχνα.
Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών παρατάξεων με ευχολόγια του τύπου «είμαστε μαζί σας» προσπάθησαν να εξιλεωθούν για τις πολιτικές τους και για την απουσία τους από τις διεκδικήσεις των 150συνδικαλιστικών οργανώσεων πού παλεύουν για σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας.
Χθες ο Δήμαρχος Καλαμάτας αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις πού στηρίζονται από τα κόμματα πού συγκυβέρνησαν και ετοιμάζονται να συγκυβερνήσουν, έκαναν τοποθετήσεις συμπαράστασης και εξέφρασαν ευχές χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Στις 7 Ιούλη έχουμε εκλογές και στις 8 οι εργαζόμενοι θα έλθουμε αντιμέτωποι με πολιτικές απαξίωσης της εργασίας μας και πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων.
Εμείς έχουμε βγάλει μέσα από την πείρα μας τα συμπεράσματα μας και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Σήμερα δεν θα επιτρέψουμε ξανά να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και από Δευτέρα θα συνεχίσουμε και δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί καμία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, αν δεν πάρει πρώτα απόφαση μετατροπής των συμβάσεων των 26 συναδέλφων μας σε αορίστου και ταυτόχρονα δεν διεκδικήσει κάλυψη όλων των καινών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό.
Χάσαμε την μάχη της προσωρινής διαταγής. Ο πόλεμος όμως δεν χάθηκε. Μπροστά μας έχουμε την εκδίκαση των ασφαλιστικών»

Μοιράσου το άρθρο: