Αναστάτωση και έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή, προκάλεσε η απόφαση του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, να ακυρώσει το Φεστιβάλ Νέων που γινόταν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, ανακαλώντας την άδεια χρησιμοποίησης του χώρου.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα, συγκεντρώνοντας σύμφωνα με τους διοργανωτές 4 χιλιάδες κόσμο, ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε επιπλέον, καθώς οι διοργανωτές αποφάσισαν τη συγκέντρωση χρημάτων για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του προγράμματος και των συναυλιών που παρουσιάζονταν στο Φεστιβάλ Δρόμου ωστόσο, παρενέβη η Αστυνομία μετά από παράπονα περιοίκων για διατάραξη κοινής ησυχίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, την επόμενη ημέρα να βγει απόφαση του Δήμου, με την οποία ανακαλείται η άδεια παραχώρησης του χώρου του Πάρκου Σιδηροδρόμων και συνεπώς να ακυρωθεί η διοργάνωση που είχε διάρκεια συνολικά τριών ημερών.

« Άδικη» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» την απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας να ακυρώσει το φεστιβάλ αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική λόγω υπέρβασης του ωραρίου κοινής ησυχίας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι: « Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται  στο πάρκο του ΟΣΕ από τον οργανισμό νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέωνσε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΠΕ Μεσσηνίαςμε την συμμετοχή πολλών φορέων και συλλόγων της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το φεστιβάλ περισσότερα από 4.000 νέα άτομα».

 

Μοιράσου το άρθρο: