Το 8ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας αποχαιρετά το κοινό με μία παράσταση flamenco,στο Αμφιθέατρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στο Εργατικό Κέντρο το Σάββατο (13 Απριλίου) στις 9.00μμ.

Ένα τρίπτυχο με τραγούδι (cante), χορό (baile) και κιθάρα (toque) από τον Σωκράτη Μαστροδήμο, που διαπρέπει σε Ισπανία και Ελλάδα, και θα μας παρουσιάσει δικές του συνθέσεις βασισμένες στην παραδοσιακή φόρμα flamenco. Μαζί με την χορεύτρια flamenco Δήμητρα Καραγιάννη και τον Ισπανό τραγουδιστή Raul Levia Amador θα μας ταξιδέψουν σε μια μουσικοχορευτική παράσταση που θα μας μεταδώσει την συγκίνηση, την μαγεία και τα έντονα συναισθήματα του flamenco!

Προπώληση εισιτηρίων στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ». Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο Αντώνης Κουφουδάκης, καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από το 2008.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμούς κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, του Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

Μοιράσου το άρθρο: