Ο «Φιλάργυρος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Σπηλιόπουλου με δεκαμελές θίασο έρχεται στην Καλαμάτα, όπου και θα παρουσιαστεί για μια μόνο παράσταση την Πέμπτη (14 Ιουνίου) στις 20:00 μ.μ. στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο – «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» ( Αριστομένους 33 ).

Ένα έργο διαχρονικό και κλασσικό αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό,που απευθύνεται σε παιδιά 8 ετών και άνω.

«Ο Φιλάργυρος» ήρωας του Μολιέρου είναι ένα πρόσωπο κωμικό και στο βάθος τραγικό, ζει με το νοσηρό φόβο ότι θα του κλέψουν τα χρήματά του και γίνεται έρμαιο της αδυναμίας του και της ναρκισσιστικής προσήλωσης στον εαυτό του και στην περιουσία του. Κυβερνά το σπίτι του με τόση κακία που όλη η πόλη ασχολείται μαζί του. Μόνη του χαρά είναι οι κερδοφόροι γάμοι που ετοιμάζει για τα παιδιά του χωρίς να υπολογίζει τις δικές τους επιθυμίες. Τα παιδιά του από την πλευρά τους, θέλουν να φύγουν από το σπίτι, να παντρευτούν αυτούς που αγαπούν, και όχι να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης του. Κάποια στιγμή όμως που πατέρας και γιος θέλουν την ίδια γυναίκα τα πράγματα περιπλέκονται. Τα αταίριαστα ζευγαρώματα θα οδηγήσουν σε ευτράπελες καταστάσεις και σε απροσδόκητες εξελίξεις.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος σε μουσική επιμέλεια του Νίκου Δρογόση. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Βίκυ Αθανασίου, Γιάννης Ζουμπάντης, Δημήτρης Νικολόπουλος, Γιώργος Σαμαράς, Ιωάννα Μερκουριάδου, Άγγελος Δελληκάρης, Γεωργία Σοφού, Μάνος Μπάτρης. Η οργάνωση της παραγωγής έχει γίνει από το Πολιτιστικό Πάρκο.

Τιμή εισιτηρίου: 10€
Πληροφορίες και κρατήσεις στο: 210 3647200 και 22990 42100,
politistikoparko.com
Προαγορά των εισιτηρίων μπορεί να γίνει στο http://rx.hu/LJpn αλλά και
τηλεφωνικώς στο 2103647200

Μοιράσου το άρθρο: