Ιδανική εποχή για εξορμήσεις στο βουνό και ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας και για το μήνα Οκτώβριο έχει προγραμματίσει όμορφες διαδρομές σε φθινοπωρινά τοπία γεμάτα χρώματα.

Πρόγραμμα:
05 – 06 & 19 – 20 /10 – Καθαρισμός – Σηματοδότηση Μονοπατιού
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας σε συνέχεια της προσπάθειας του εδώ και πολλά χρόνια για την ανάδειξη των μονοπατιών της περιοχή προβαίνει σε δράσεις προστασίας, καταγραφής, καθαρισμού και σήμανσης μονοπατιών με σκοπό την πρόσβαση των πεζοπόρων – ορειβατών στο όμορφο φυσικό περιβάλλον που διαθέτει ο νομός Μεσσηνίας. Δυο Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου είναι αφιερωμένα σε καθαρισμό – σηματοδότηση μονοπατιών και ο Εος καλεί τους φίλους του να συμμετέχουν σε αυτή την εθελοντική δράση του Συλλόγου.

13 /10 – Τραγοβούνι Ταϋγέτου
Το Τραγοβούνι παρ’ ότι αποτελεί μια κορφή του Ταϋγέτου και μάλιστα όχι από τις ψηλότερες, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα ξεχωριστό βουνό. Ένα βουνό κρυμμένο, αθέατο από μακριά και αυτό διότι από τη μια πλευρά περιβάλλεται από το τείχος της κεντρικής κορυφογραμμής, τον γνωστό «Πενταδάχτυλο», ενώ από την άλλη μια σειρά χαμηλότερων ορεινών όγκων κρύβουν την όψη του. Τεράστια κάθετα φαράγγια το περιβάλλουν στις τρεις μεριές του αφήνοντας στην τέταρτη ένα διάσελο να δημιουργεί μια υποψία σύνδεσης με τις υπόλοιπες κορυφές. Αυτή η απομόνωση και η θέση του στη καρδιά ακριβώς του Μεσσηνιακού Ταϋγέτου, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη απόκρημνη όψη του, δημιουργούν μια ιδιαίτερη γοητεία και έλξη για αυτούς που έχουν την τύχη να το αντικρύσουν από κοντά και να περπατήσουν σε αυτό.

25 – 28 /10 – Δυτικά Βαρδούσια
Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου σε μία περιοχή που θα μπορούσε να αποτελέσει τον «παράδεισο» του κάθε ορειβάτη σε μία ίσως από τις ομορφότερες και καλά κρυμμένες γωνιές της ορεινής Ελλάδας.
Τα Βαρδούσια είναι από τις ελάχιστες οροσειρές της Ελλάδας που έχουν αλπικό χαρακτήρα, βρίσκονται στο νοτιότερο άκρο της Πίνδου και είναι μία ξεχωριστή οροσειρά που εκτείνεται στο κέντρο της Στερεάς Ελλάδας, δίπλα στη Γκιώνα. Στην αρχαία Ελλάδα τα Βαρδούσια ονομάζονταν Κόραξ, ονομασία που παραμένει ως σήμερα για την ψηλότερη κορυφή, είναι ο Κόρακας, στα 2.495 μέτρα.

Διεύθυνση: Ανατολικό κτίριο 30, Καλαμάτα 24100
(μεταξύ Τέντας & Λακωνικής, πρόσβαση από γήπεδο Μεσσηνιακού)
Τηλέφωνο: 27210 97733
(κάθε βράδυ μετά τις 9μμ, εκτός Σαββατοκύριακου)
Κινητό: 6977716580, 6944574797
email: eoskal93@yahoo.gr

Μοιράσου το άρθρο: