Την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 20:30, στην Κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια από τις σημαντικότερες διεθνώς Ορχήστρες που ασχολούνται με τη αναβίωση της παλιάς μουσικής και μάλιστα παίζοντας με όργανα εποχής.

Η κοινωφελής επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνδιοργανώνουν την συναυλία, που είναι αφιερωμένη στην Μουσική της Εβδομάδας των Παθών, σε συνεργασία με τον σύλλογο ΤΕΡΨΙΣ και με την σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας αποτελεί η συνεργασία του Γυναικείου «Μελιφώνου» με την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αποτελούν σήμερα έναν από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Η πολυσχιδής και πλούσια δραστηριότητά τους καθώς και η φήμη τους εντός και εκτός Ελλάδας τους τοποθετούν όχι μόνο ανάμεσα στους σημαντικότερους πυλώνες της καλλιτεχνικής ζωής της χώρας μας, αλλά τους κάνουν να ξεχωρίζουν ως ίσως οι πλέον διακεκριμένοι πρεσβευτές της μουσικής παραγωγής της χώρας μας στο εξωτερικό.

Η Ορχήστρα, γνωστή εκτός Ελλάδας με τη διεθνή ονομασία Armonia Atenea–που υποδηλώνει και την αθηναϊκή της προέλευση–, έχει αναπτύξει αξιοθαύμαστη δραστηριότητα, στην οποία ο διεθνής Τύπος αναφέρεται συχνά ως «το ελληνικό θαύμα» (Neue Zurcher Zeitung) ή ως «το αντίδοτο εναντίον της κρίσης» (Die Welt, Daily Telegraph). Η Αrmonia Atenea θεωρείται σήμερα διεθνώς ως ένα από τα κορυφαία σύνολα με ειδίκευση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας με όργανα εποχής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το έργο «Μαγδαληνή» op. 89, για Γυναικεία Χορωδία και έγχορδα του Στάθη Γυφτάκη πάνω σε ποίηση του Νίκου Καζαντζάκη, το εμβληματικό «Stabat Mater» του G.B.Pergolesi και το «Stabat Mater» του A.Vivaldi. Σολίστ είναι η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και η μέτζο σοπράνο Αναστασία Κότσαλη.

Την Ορχήστρα και την Χορωδία διευθύνει η Αθανασία Κυριακίδου.

Οι Μουσικοί της Καμεράτα – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής θα παίξουν σε όργανα εποχής. Η Ορχήστρα αποτελείται από τους:
Βιολιά I: Εξάρχων: Sergiu Nastasa,Αγγελική Φαναριώτη, Γιάννης Αγρανιώτης
Βιολιά II: Otilia Alitei, Νάσος Μαρτζούκος, Louise Stalh
Βιόλα: Laurentiu Matasaru
Βιολοντσέλο : Christopher Humphreys
Κοντραμπάσο: Δημήτρης Τίγκας
Τσέμπαλο: Αλέξης Μαστιχιάδης
Θεόρβη: Θοδωρής Κίτσος

Η προπώληση εισιτηρίων στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Μοιράσου το άρθρο: